2010 - 2011

"Βιοποικιλότητα, Βιώσιμος Τουρισμός και Προστατευόμενες Περιοχές"

Το ΚΠΕ ΛΙΘΑΚΙΑΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ υλοποίησε…

 
 

Το ΚΠΕ ΛΙΘΑΚΙΑΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ υλοποίησε σε συνεργασία με το ΕΘΝΙΚΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΑΡΚΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ και το ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ( Τμήμα Τεχνολογίας Περιβάλλοντος και Οικολογίας ), τη διοργάνωση σεμιναρίου, στις 10 και 11 Ιουνίου 2011 και ώρα 18:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου Ζακύνθου με θέμα:"ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ, ΒΙΩΣΙΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ".

Σκοπός του σεμιναρίου ήταν η δημιουργία συνθηκών συνύπαρξης ανθρώπου με ταυτόχρονη προστασία της φύσης, στην καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης και στην ανάπτυξη θετικής στάσης των κατοίκων για αειφορική διαχείριση των φυσικών πόρων και για βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και στην ανάδειξη της αξίας διατήρησης των προστατευόμενων περιοχών και της σημασίας τους στην αειφορική ανάπτυξη και προστασία της βιολογικής ποικιλομορφίας.
Το σεμινάριο απευθυνόταν σε φορείς του Νομού Ζακύνθου που δραστηριοποιούνται σε θέματα τουρισμού και περιβάλλοντος, και γενικότερα στους κατοίκους της Ζακύνθου που ενδιαφέρονται για ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης του νησιού και ειδικότερα για μια βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.

Είχε ως εισηγητές τους: Κωνσταντίνο Καρτάλη (Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ν. Μαγνησίας, Πρόεδρο Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Αναπλ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών), Δρόσο Κουτσούμπα (Πρόεδρο Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου, Αναπλ. Καθηγητή Πανεπιστημίου Αιγαίου), Στέφανο Παρασκευόπουλο (Πρόεδρο Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου Βορείων Σποράδων, Καθηγητή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας), Δρ. Αριστοτέλη Μαρτίνη ( ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, Προϊστάμενο του Τμήματος Προστασίας και Συντήρησης Πολιτισμικής Κληρονομιάς - Ζάκυνθος ), Θοδωρή Μαρδίρη (Υπεύθυνο ΚΠΕ Καστοριάς, Δρ. Επιστημών Περιβάλλοντος), Γεώργιο Καρρής (Βιολόγο MSc, Υποψήφιος Διδάκτωρ Παν/μίου Πατρών, Εκλεγμένο Καθηγητή Εφαρμογών, ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, Τμήμα Τεχνολογίας Περιβάλλοντος και Οικολογίας), Αθηνά Κόκκαλη (MSc. Tourism Management and Planning, Επιστημονικό Συνεργάτη στο Ινστιτούτο Θαλάσσιων Βιολογικών Πόρων, Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών), Χαρίκλεια Μινώτου (Υποψήφια διδάκτωρ «Αειφορικής Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών).


Το αιτημα

Το προγραμμα

Η προσκληση

Δια Βίου Μάθηση, Τυπική Εκπαίδευση και Τοπικές Κοινωνίες

Το Κ.Π.Ε. Λιθακιάς Ζακύνθου…

 
 

Το Κ.Π.Ε. Λιθακιάς Ζακύνθου διοργάνωσε και πραγματοποίησε σε συνεργασία με τα ΚΠΕ Σφακιωτών Λευκάδας και Κέρκυρας, σεμινάριο «Δια Βίου Μάθηση, Τυπική Εκπαίδευση και Τοπικές Κοινωνίες», στις εγκαταστάσεις του Κ.Π.Ε. Κέρκυρας, στις 16-18 Ιουνίου 2011.
Εισηγητές στο σεμινάριο ήταν οι πανεπιστημιακοί καθηγητές: κα Ευγενία Φλογαίτη, κα Γεωργία Λιαράκου και κος Κώστας Γαβριλάκης και εκπαιδευόμενοι – συμμετέχοντες οι υπεύθυνοι Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Νομών εμβέλειας των ΚΠΕ Κέρκυρας, ΚΠΕ Λιθακιάς και ΚΠΕ Σφακιωτών, τα μέλη των Π.Ο των ΚΠΕ Κέρκυρας, ΚΠΕ Λιθακιάς, ΚΠΕ Σφακιωτών, εκπαιδευτικοί με εμπειρία στην Π.Ε. από την περιοχή της Κέρκυρας και εκπρόσωποι φορέων Δια Βίου Μάθησης των δήμων Λευκάδας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Κέρκυρας.
Σκοπός του σεμιναρίου ήταν η προώθηση της Δια Βίου Μάθησης και η ανάδειξη του ρόλου των ΚΠΕ και οι στόχοι του ήταν :

  • η ενημέρωση των φορέων, στελεχών και εκπαιδευτικών της Εκπαίδευσης για την Αειφορία στα νέα δεδομένα της Δια Βίου Μάθησης.
  • η Επιμόρφωση στη φιλοσοφία, τις αρχές, τη μεθοδολογία και την εφαρμογή της Εκπαίδευσης Ενηλίκων και
  • η διερεύνηση δυνατοτήτων και η διαμόρφωση προτάσεων ανάπτυξης Δικτύων μεταξύ φορέων, εκπαιδευτικών και πολιτών σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο, καθώς και ανάπτυξης Προγραμμάτων Ενηλίκων με συνεργασίες με Πανεπιστημιακά ιδρύματα κ.ά. φορείς

Ημερίδα "Περιβάλλον και Αστική Πανίδα"

Το ΚΠΕ Λιθακιάς και ο Ζακυνθινός…

 
 

Το ΚΠΕ Λιθακιάς και ο Ζακυνθινός Όμιλος Μέριμνας Ζώων σας προσκαλούν σε εκδήλωση με θέμα "Περιβάλλον και Αστική Πανίδα", την Παρασκευή 3 Ιουνίου και ώρα 18:00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου.

Ζωντανή Μετάδoση Σεμιναρίου

Ακλουθώντας το σύνδεσμο που…

 
 

Ακλουθώντας το σύνδεσμο που ακολουθεί, μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά μέρος του σεμιναρίου: «Διαμορφώνοντας εκπαιδευτικό υλικό για τους σεισμούς με συμμετοχικές εκπαιδευτικές τεχνικές» που οργανώνεται από το ΚΠΕ Λιθακιάς Ζακύνθου στις 8, 9, 10/04/2011.
http://vod.sch.gr/video/iptv/646

Έγκριση συμμετοχής σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΚΠΕ Λιθακιάς Ζακύνθου για το σχ. έτος 2010 -2011

Έγκριση συμμετοχής σχολικών…

 
 

Έγκριση συμμετοχής σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΚΠΕ Λιθακιάς Ζακύνθου για το σχ. έτος 2010 -2011.....

Η εγκριση

Διαμορφώνοντας εκπαιδευτικό υλικό για τους σεισμούς με συμμετοχικές εκπαιδευτικές τεχνικές

Αίτημα έγκρισης σεμιναρίου Συντονιστών…

 
 

Αίτημα έγκρισης σεμιναρίου Συντονιστών Περιβαλλοντικών Ομάδων Σχολείων και Παιδαγωγικής Ομάδας του Εθνικού Θεματικού Δικτύου : "Το σεισμικό τόξο που μας ………ενώνει», στις 8, 9 και 10 Απριλίου 2011".

Το αίτημα