Περιβαλλοντικές διαδρομές στην ύπαιθρο χώρα

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρητική προσέγγιση και βιωματικές δράσεις σε επιλεγμένες τοποθεσίες ιδιαίτερου φυσικού και ιστορικού ενδιαφέροντος.

Τη φετινή σχολική χρονιά σε συνεργασία με το Γυμνάσιο Μαχαιράδου και τον πολιτιστικό σύλλογο του Μαχαιράδου, επιλέχθηκε ως χώρος υλοποίησης του προγράμματος το χωριό του Μαχαιράδου και ο ελαιώνας του χωριού. Τα μέλη της παιδαγωγικής ομάδας του κέντρου μεταβαίνουν στις εγκαταστάσεις στις εγκαταστάσεις του πολιτιστικού συλλόγου ή στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου και υποδέχονται την περιβαλλοντική ομάδα.

Το πρώτο μέρος του προγράμματος περιλαμβάνει θεωρητική προσέγγιση σχετικά με τη διαδρομή μέσα στο χωριό και τον ελαιώνα, όπου επικεντρώνεται το ενδιαφέρον σε επιλεγμένα σημεία. Οι μαθητές/τριες προμηθεύονται επίσης με το κατάλληλο έντυπο υλικό σχετικό πάντα με τη διαδρομή του περιβαλλοντικού μονοπατιού.

Το δεύτερο μέρος του προγράμματος περιλαμβάνει την υλοποίηση του περιβαλλοντικού μονοπατιού. Η συνολική διάρκεια του μονοπατιού είναι περίπου μιάμιση ώρα. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την επιστροφή στις εγκαταστάσεις του συλλόγου ή του σχολείου.